Είναι μια εξέταση που γίνεται στις 11-15 εβδομάδες.
H Λήψη τροφοβλάστης περιλαμβάνει την εξέταση των χοριακών λαχνών (ιστού του πλακούντα). Το μωρό και ο πλακούντας προέρχονται από την ίδια σειρά κυττάρων και έτσι τα χρωμοσώματα που ανευρίσκονται στα κύτταρα του πλακούντα είναι τα ίδια με εκείνα του μωρού.
Πώς γίνεται η Λήψη τροφοβλάστης ;
Δίδεται τοπικό αναισθητικό. Μια λεπτή βελόνη στη συνέχεια διέρχεται μέσω της κοιλιάς της μητέρας και λαμβάνεται ένα δείγμα λαχνών. Η βελόνα παρατηρείται προσεκτικά υπερηχογραφικά. Η διαδικασία διαρκεί 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ελέγχουμε ότι ο εμβρυϊκός καρδιακός παλμός είναι φυσιολογικός. Τι πρέπει να περιμένω μετά τη Λήψη τροφοβλάστης; Τις πρώτες 2-3 ημέρες ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια κοιλιακή δυσφορία, όπως ο πόνος της περιόδου ή μια μικρή κολπική αιμορραγία. Αυτά είναι σχετικώς συχνά συμτώματα και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η εγκυμοσύνη συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Σε περίπτωση που θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει, μπορείτε να πάρετε απλά παυσίπονα όπως παρακεταμόλη. Αν αισθανθείτε πολύ πόνο, έχετε μεγάλη αιμορραγία ή αν έχετε αναπτύξει υψηλή θερμοκρασία, παρακαλώ ζητήστε ιατρική συμβουλή.
|
|
Πότε μπορώ να περιμένω τα αποτελέσματα; Τα πρώτα αποτελέσματα (PCR- 99%) για το σύνδρομο Down και άλλες μεγάλες χρωμοσωμικές ανωμαλίες είναι συνήθως διαθέσιμα μέσα σε 2 ημέρες. Τα τελικά αποτελέσματα (καλλιέργεια) για τις σπάνιες χρωμοσωμικές ανωμαλίες είναι διαθέσιμα σε 2 εβδομάδες. Μόλις έχουμε τα αποτελέσματα, εμείς θα σας καλέσουμε για να σας ενημερώσουμε. Μπορεί η διαδικασία να πρέπει να επαναληφθεί; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη Λήψη τροφοβλάστης; |