Ταξίδι στην εγκυμοσύνη

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε είναι ίσως η μέση της εγκυμοσύνης, μεταξύ των εβδομάδων 14 και 28. Οι πιο συνήθεις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης συμβαίνουν στο πρώτο και τρίτο τρίμηνο. Μετά από 28 εβδομάδες, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για σας να μετακινηθείτε ή να καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι πρέπει να γνωρίζω σχετικά με το σχεδιασμό μακρινού ταξιδιού με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο, κάνετε σύντομες στάσεις ή κάνετε σύντομα ταξίδια   κάθε μέρα. Προσπαθήστε να περιορίσετε την οδήγηση σε όχι περισσότερο από 5 ή 6 ώρες κάθε μέρα. Να φοράτε ζώνη ασφαλείας κάθε φορά που οδηγείτε   ένα όχημα με κινητήρα, ακόμη και αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει αερόσακο . Κάνετε συχνές στάσεις για να μετακινηθείτε και τεντώστε τα πόδια σας.

Τι πρέπει να γνωρίζω για τα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ορισμένες εγχώριες αεροπορικές εταιρείες περιορίζουν τα ταξίδια κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα της εγκυμοσύνης ή απαιτούν ιατρικό πιστοποιητικό. Άλλες αποθαρρύνουν τα ταξίδια μετά από τις 36 εβδομάδες κύησης.

Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να βοηθήσετε στο να γίνει το ταξίδι σας όσο πιο άνετο γίνεται:

Εάν μπορείτε, να κλείσετε θέση στο διάδρομο, έτσι ώστε να είναι εύκολο να σηκωθείτε και να τεντώσετε τα πόδια σας κατά τη διάρκεια μιας μακράς πτήσης.

Αποφύγετε τα τρόφιμα που παράγουν αέρια και τα αεριούχα αναψυκτικά πριν από την πτήση σας.

Φορέστε τη ζώνη ασφαλείας σας ανά πάσα στιγμή. Η ζώνη ασφαλείας πρέπει να φοριέται ζώνη χαμηλά στα ισχία, κάτω από την κοιλιά σας.

Εάν είστε επιρρεπείς σε ναυτία, ο ιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να συνταγογραφήσει φάρμακα κατά της ναυτίας.

Τι πρέπει να γνωρίζω όταν σχεδιάζω ένα ταξίδι με πλοίο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Συζητήστε με τον ιατρό σας σχετικά με το ποια φάρμακα είναι ασφαλή, για να ηρεμήσει η ναυτία.

Μια άλλη ανησυχία για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων είναι λοίμωξη norovirus. Noroviruses είναι μια ομάδα ιών που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ναυτία και έμετο για 1 ή 2 ημέρες. Είναι πολύ μεταδοτικοί και μπορεί να εξαπλωθούν γρήγορα σε όλο το κρουαζιερόπλοιο. Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν με την κατανάλωση τροφίμων, πίνοντας υγρά, ή ερχόμενοι σε επαφή με επιφάνειες που έχουν μολυνθεί με τον ιό. Πριν κάνετε κράτηση για μια κρουαζιέρα, μπορεί να θέλετε να ελέγξετε εάν το σκάφος σας έχει περάσει από έλεγχο ασφάλειας και υγείας που διεξήχθη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων .

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για ένα ταξίδι στο εξωτερικό ενώ είμαι έγκυος;

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι έξω από τη χώρα, συζητείστε με τον ιατρό σας για το εάν είναι ασφαλές και σχετικά με το τι μέτρα θα λάβετε πριν από το ταξίδι σας. Ενώ είστε έγκυος, δε θα πρέπει να ταξιδέψετε σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος ελονοσίας, όπως στην Αφρική, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική και την Ασία.

Τι πρέπει να γνωρίζω όταν ταξιδεύω εκτός της χώρας;

Όταν ταξιδεύετε εκτός της χώρας, φροντίστε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Το εμφιαλωμένο νερό είναι ασφαλέστερο από το νερό της βρύσης , αλλά επειδή δεν υπάρχουν προδιαγραφές για το εμφιαλωμένο νερό, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι είναι απαλλαγμένο από μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια. Μπορείτε να βράσετε το νερό που θα πιείτε για 3 λεπτά.

Ανθρακούχα αναψυκτικά και ποτά που παρασκευάζονται με βρασμένο νερό είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Αποφύγετε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εκτός αν έχουν μαγειρευτεί ή αν τους έχετε βγάλει τη φλούδα .

Μην τρώτε ωμό κρέας ή ψάρι.

Leave a Comment