Η Πρώτη Εξέταση

Πότε πρέπει να κάνω την πρώτη μου επίσκεψη σε γυναικολόγο;

Ένας μαιευτήρας – γυναικολόγος είναι ένας γιατρός που ειδικεύεται στη φροντίδα της υγείας των γυναικών. Τα κορίτσια θα πρέπει να έχουν την πρώτη τους επίσκεψη μεταξύ των 13 και 15 ετών.

Είναι φυσιολογικό να είμαι νευρική πριν από την πρώτη επίσκεψη;

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε νευρική για την πρώτη σας επίσκεψη. Μπορεί να βοηθήσει αν μιλήσετε γι ‘αυτό με τους γονείς ή όποιον άλλο εμπιστεύεστε. Ενημερώσετε τον ιατρό σας . Αυτός μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε άνετα.

Τι πρέπει να περιμένω κατά την πρώτη γυναικολογική επίσκεψη;

Η πρώτη επίσκεψη μπορεί να είναι απλά μια συζήτηση ανάμεσα σε εσάς και τον ιατρό σας. Μπορείτε να μάθετε τι να περιμένουμε στις μελλοντικές επισκέψεις και να πάρετε πληροφορίες για το πώς να παραμείνετε υγιείς. Μπορείτε επίσης να κάνετε ορισμένες εξετάσεις.

Ο ιατρός θα σας κάνει ερωτήσεις σχετικά με εσάς και την οικογένειά σας. Μερικές από αυτές μπορεί να φαίνονται προσωπικές , όπως ερωτήσεις σχετικά με έμμηνο ρύση σας ή τις σεξουαλικές δραστηριότητες σας . Εάν ανησυχείτε σχετικά με την εμπιστευτικότητα, εσείς και ο ιατρός σας θα πρέπει να μιλήσετε γι ‘αυτό. Οι πληροφορίες που μοιράζεστε είναι ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕΣ.

Τι εξετάσεις γίνονται;

Μπορεί να κάνετε ορισμένες εξετάσεις κατά την πρώτη επίσκεψη. Εάν επιθυμείτε, ένα μέλος της οικογένειας σας μπορεί να είναι παρόν σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι εξετάσεις είναι :

  • Γενική φυσική εξέταση
  • Εξέταση κόλπου και έσω γεννητικών οργάνων
  • Αν είστε σεξουαλικά ενεργές , μπορείτε να κάνετε εξετάσεις για ορισμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Μπορείτε, επίσης, να κάνετε ορισμένα εμβόλια.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης των έξω γεννητικών οργάνων;

Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης ο ιατρός εξετάζει το αιδοίο. Μπορεί να σας δώσει έναν καθρέφτη, ώστε να μπορείτε να δείτε το αιδοίο σας κατά την εξέταση. Αυτή η εξέταση είναι ένας καλός τρόπος για να μάθετε για το σώμα σας .

Ποια είναι η γυναικολογική εξέταση και το τεστ Παπανικολάου;

Ακόμα κι αν πιθανότατα δεν θα έχετε κάνει ακόμα γυναικολογική εξέταση, θα πρέπει να γνωρίζετε τι είναι. Η δοκιμή αυτή ελέγχει για ανώμαλες αλλαγές στον τράχηλο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καρκίνο.

Η γυναικολογική εξέταση αποτελείται από τρία μέρη:

  1. Εξέταση του αιδοίου
  2. Εξέταση του κόλπου και του τραχήλου
  3. Έλεγχος των εσωτερικών οργάνων με αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση και υπεηχογράφημα

Γυναικολογική εξέταση και τεστ Παπανικολάου

Ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει ένα όργανο το οποίο λέγεται κολποδιαστολέας για να μπορέσει να δει άμεσα και με τη βοήθεια ενός φωτιζόμενου μικροσκοπείου – κολποσκοπείου τον κόλπο και τον τραχήλό σας. Όταν υποβάλλεστε σε ένα τεστ Παπανικολάου, ένα δείγμα κυττάρων λαμβάνονται από τον τράχηλο σας με ένα μικρό πινέλο.

Για να ελέγξει τα εσωτερικά όργανά σας, ο ιατρός θα φορέσει γάντια και χρησιμοποιώντας ένα λιπαντικό βάζει τα δάχτυλα του ενός χεριού στον κόλπο μέχρι τον τράχηλο της μήτρας. Με το άλλο χέρι θα πιέσει στην κοιλιακή χώρα από το εξωτερικό.

Τι είναι τα εμβόλια;

Τα εμβόλια προστατεύουν από ορισμένες ασθένειες. Τα ακόλουθα εμβόλια χορηγούνται σε όλους τους νέους ηλικίας 11-18 γυναικών χρόνια σε καθημερινή βάση:

  • Ο τέτανος-διφθερίτιδας-κοκκύτη (Tdap)
  • Εμβόλιο ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων
  • Εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο
  • Το εμβόλιο της γρίπης (σε ετήσια βάση)

Εκτός από τα εμβόλια ρουτίνας, ειδικά εμβόλια μπορεί να δοθούν σε νεαρές γυναίκες που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες:

  • Εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου

Ποιες ιδιαίτερες ανησυχίες σας μπορούν να συζητηθούν με τον ιατρό;

Πολλές νεαρές γυναίκες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για την υγεία τους. Οι περισσότερες από αυτές τις ανησυχίες είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξής τους:

Κράμπες και τα προβλήματα με την έμμηνο ρύση

Ακμή

Βάρος

Σεξ και σεξουαλικότητα

Αντισύλληψη

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το κάπνισμα

Συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα

Τι μπορώ να κάνω για να μείνω υγιής;

Κάνοντας καλές επιλογές στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να είστε υγιής για τα επόμενα χρόνια:

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος με την κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής και άσκησης .

Αποφύγετε το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση παράνομων ουσιών.

Ζητήστε βοήθεια αν έχετε συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα ή αισθάνεστε κατάθλιψη.

Χρησιμοποιήστε αντισύλληψη , αν κάνετε σεξ και δε θέλετε να μείνετε έγκυος.

Προστατεύστε τον εαυτό σας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα χρησιμοποιώντας ένα προφυλακτικό λατέξ. Γνωρίστε τους συντρόφους σας και περιορίστε τον αριθμό τους.

Μιλήστε για ότι σας απασχολεί με τον ιατρό σας.